Een website wordt vaak ook wel gezien als het digitale visitekaartje van een onderneming. Het is daarom belangrijk om potentiële klanten vanaf het eerste bezoek aan de website het gevoel te geven met een betrouwbare en professionele organisatie te maken te hebben. Wanneer jouw website gebruikmaakt van WordPress als Content Management Systeem (CMS), dan heb je de keuze uit duizenden verschillende layouts (ook wel ‘thema’ genoemd). In de praktijk blijkt echter dat een standaard thema lang niet altijd de beste keuze is. In dit artikel besteden we aandacht aan de keuze tussen een gratis of betaald WordPress thema en een webdesign op maat.

Een gratis of betaald WordPress thema?

Sta je momenteel voor de keuze of je gebruik gaat maken van een gratis of betaald WordPress thema? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de grootste verschillen tussen deze twee soorten thema’s. De gratis thema’s van WordPress zijn doorgaans erg simplistisch, zowel in de uitbreidingsmogelijkheden als in weergave. Hoewel de geschiktheid van een gratis WordPress thema uiteindelijk afhankelijk is van het doel van een website, zorgt het doorgaans voor een wat minder betrouwbare en professionele uitstraling. Een gratis WordPress thema wordt namelijk door veel verschillende websites gebruikt, waardoor het zomaar kan dat jouw website wordt verward met een andere website die hetzelfde thema heeft geïnstalleerd. De betaalde WordPress thema’s zien er vaak een stuk professioneler uit en hebben ook meer uitbreidingsmogelijkheden. Natuurlijk worden ook de betaalde WordPress thema’s door veel verschillende websites gebruikt, waardoor jouw website uiteindelijk nog steeds geen unieke uitstraling heeft. Daarnaast moeten dergelijke thema’s vaak nog flink worden aangepast om deze geschikt te maken voor jouw website.

Een betaald WordPress thema of een webdesign op maat?

Hoewel een betaald WordPress thema in sommige gevallen direct voldoet aan de wensen van de webmaster, blijkt in de praktijk vaak dat een dergelijk thema nog aanzienlijk moet worden aangepast. Het resultaat is uiteindelijk dat je een thema moet aanschaffen en dat je daarna nog veel kosten moet maken voor het laten aanpassen van het thema naar jouw persoonlijke wensen. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om een webdesign op maat te laten maken. Niet alleen heeft de klant bij een webdesign op maat volledige vrijheid in hoe de website eruit komt te zien, ook wordt er rekening gehouden met belangrijke zaken als snelheid van de website en specificaties van de hosting. Daarnaast ben je er bij een webdesign op maat van verzekerd dat er gebruik wordt gemaakt van meest recente technieken en de gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd voor het doel van jouw website.

 

Hoewel je het natuurlijk belangrijk vindt dat jouw website een betrouwbare, professionele en gebruikersvriendelijke uitstraling heeft, wil je hier natuurlijk niet te veel kosten voor maken. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van webdesigns op maat, waardoor wij een bij jouw budget passend voorstel kunnen doen. Onze webdesigns op maat worden voorzien van de meest recente technieken, waardoor wij uitsluitend websites met een snelle laadtijd afleveren. Daarnaast houden we rekening met de specificaties van jouw hostingpakket en kunnen wij jou desgewenst hierin adviseren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden? Neem vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact met ons op, of kom langs voor een heerlijke bak koffie!

Op de hoogte blijven van relevant webdesign nieuws?

Je bent succesvol ingeschreven