Voor de beginnende ondernemer is het vaak van cruciaal belang dat hij of zij in het begin zo weinig mogelijk kosten moet maken. Het startbudget van menig aantal ondernemer is tegenwoordig dan ook vrij beperkt. Indien je er voor kiest om gebruik te maken van het WordPress content management systeem zal je kunnen vaststellen dat je over twee verschillende mogelijkheden beschikt om je website vorm te geven. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een standaard template, maar kan je ook gebruikmaken van een theme die op maat van jouw wensen wordt ontwikkeld. Ben jij van plan om één van de bestaande WordPress themes te gaan gebruiken? In dat geval moet je rekening houden met de onderstaande voor- en nadelen.

WordPress themes

De voordelen van WordPress themes

In eerste instantie kijken we graag even naar de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een (gratis) WordPress theme. Indien je het aanbod aan templates voor WordPress onder de loep gaat nemen zal je kunnen vaststellen dat er zowel heel wat gratis als behoorlijk wat premium exemplaren bestaan. In het eerste geval hoef je helemaal niets te betalen voor het installeren van het WordPress theme in kwestie terwijl in het tweede geval een kleine bijdrage wordt gevraagd. Ook voor een premium WordPress template geldt dat de kosten die je moet betalen in schril contrast staan met deze die voor een maatwerk design worden aangerekend.

Een tweede voordeel is terug te vinden in het feit dat je door te kiezen voor een bestaande WordPress template meteen van start kan gaan met je online business. Het laten ontwikkelen van een design op maat heeft doorgaans heel wat voeten in de aarde waardoor je een behoorlijke tijd moet wachten vooraleer je daadwerkelijk kan starten met het online aanbieden van je producten en / of diensten. Een kant en klare WordPress template is bovendien ook nog eens zeer eenvoudig te installeren waardoor je, je ook hier geen zorgen om hoeft te maken.

Met welke nadelen dien je rekening te houden?

Aan het gebruik van één van de standaard WordPress themes zijn ook meerdere nadelen verbonden waar je rekening mee zal willen houden. Het eerste nadeel is terug te vinden in het feit dat een standaard WordPress template uiteraard niet uniek is. Dit betekent dat ze een beetje als fabriekswerk kan overkomen. In het bijzonder potentiële klanten die zelf over de nodige kennis van WordPress beschikken hebben niet zoveel nodig om vast te kunnen stellen dat je website is gemaakt met behulp van een gratis of een premium WordPress template. Het gebeurt niet zelden dat dit enige argwaan opwekt waardoor dit zeker een punt is om rekening mee te houden.

Een tweede nadeel die de keuze voor één van de standaard WordPress themes met zich meebrengt is terug te vinden in het feit dat lang niet elke template die voor WordPress bestaat goed wordt onderhouden. Vooraleer gebruik te maken van een specifiek design is het dan ook altijd een vereiste om goed te controleren wanneer deze voor het laatst is geüpdate. Ligt deze datum reeds ver in het verleden? In dat geval is het wellicht een stuk interessanter (en veiliger) om te kiezen voor één van de alternatieven die wel actueel zijn.

Op de hoogte blijven van relevant webdesign nieuws?

Je bent succesvol ingeschreven