19 feb, 2018
Influencer marketing – tips voor webshops

Jarenlang was mond-tot-mondreclame de meest waardevolle vorm van reclame voor (online) shops. Tegenwoordig is mond-tot-mondreclame uiteraard nog altijd zeer belangrijk, maar de manier waarop ze gebeurt is door de jaren heen veranderd. Daar waar vroeger mond-tot-mondreclame in het bijzonder gebeurde door vrienden en familieleden of andere bekenden is dat tegenwoordig niet langer het geval. Zomaar even 49 procent van de consumenten zou vooraleer een aankoop te doen eerst op zoek gaan naar de mening van zogenaamde influencers op social media. Verwacht wordt dat dit aantal in de maanden en jaren die komen alleen maar verder zal toenemen waardoor de impact van influencer marketing nog groter zal worden. Wil jij met jouw webshop ook de voordelen plukken van influencer marketing? Maak dan zeker gebruik van de interessante tips die zijn terug te vinden op deze pagina!

Tip 1: Laat influencers berichten op je eigen kanalen plaatsen

Om bovenstaande te kunnen realiseren moeten influencers betrokken worden bij de eigen content die je plaatst. Een merk welke er om bekend staat veelvuldig gebruik te maken van deze techniek is ThreadBeast. Er werd door het bedrijf voor gekozen om een aantal Facebook advertenties te maken met streetwear influencers zoals bijvoorbeeld Nightwing2303. De video die werd geplaatst deed als het ware dienst als een vorm van review waarbij de influencers een doos openden en de inhoud er van bespraken. Het betreft hier een zeer eenvoudig concept, maar ze bleek razend succesvol. Het filmpje in kwestie scoorde namelijk zomaar even 4 miljoen views. Een extra positief gevolg was terug te vinden in de click-through-rate die steeg met zomaar even 36 procent. Ook jij kan dit realiseren voor jouw webshop door een beroep te doen op de diensten van een influencer.

Tip 2: Maak gebruik van de kanalen van interessante influencers

Influencers kunnen je helpen om jouw bereik via hun eigen kanalen uit te breiden. Dit is een razend efficiënte vorm van influencer marketing waarbij er gebruik wordt gemaakt van de volgers van de door jou gekozen influencer. Bovendien kan je rekenen op het extra voordeel dat je een volledig ander segment binnen jouw doelmarkt aanspreekt. Liefhebbers van voetbal zullen zich op dit vlak nog een bekend voorbeeld voor de geest kunnen halen. Eén van de meest spraakmakende en duurste transfers van de voorbije jaren was deze van stervoetballer Paul Pogba naar Manchester United. Na lange onderhandelingen maakte de topspeler de overstap naar de Premier League club waarna een officiële verklaring de wereld werd ingestuurd. Op hetzelfde ogenblik deelde Pogba via zijn eigen social media kanalen een foto van zichzelf met een advertentie van het merk Adidas. De reclamespot werd een echte hit en realiseerde zomaar even een slordige 2,5 miljoen views.

influencer marketing

Tip 3: Het bepalen van de beste influencer voor jouw webshop

De aangehaalde voorbeelden in dit artikel zijn uiteraard voor de kleine en gemiddelde webshop onhaalbaar, maar dat betekent niet dat je geen beroep kan doen op interessante influencers, in tegendeel. Wel is het zo dat je bij het uitkiezen van een influencer met een aantal verschillende factoren rekening zal willen houden. Het betreft hier de volgende zaken:

 • Hoe relevant is de influencer in kwestie? Een influencer moet relevant zijn voor jouw webshop. Hij of zij moet zich dan ook richten op het marktsegment waar jij met jouw webwinkel in actief bent. Omgekeerd moet ook je webshop uiteraard aansluiten op de influencer in kwestie.
 • Het bereik. Het betreft hier uiteraard het aantal mensen die een bepaalde influencer volgen. Het is evenwel belangrijk om je niet blind te staren op aantallen. Kijk bijvoorbeeld vooral ook naar de interactie die er plaatsvindt tussen de influencer en diens volgers. Let wel, hoe meer volgers en hoe groter bijgevolg de invloed van de influencer, des te hoger de kosten komen te liggen.
 • De betrokkenheid die de influencer kan realiseren. Mensen kennis laten maken met jouw product(en) is één ding. Ze ook daadwerkelijk een bestelling laten plaatsen is nog iets helemaal anders.

Tip 4: Bouw een relatie op met je influencer

Heel veel influencers vinden het belangrijk dat je eerst op een normale manier contact met ze legt en kennis met ze maakt. Reageer bijvoorbeeld een aantal keer op berichten die ze plaatsen op social media en praat met ze, bijvoorbeeld door gebruik te maken van Twitter Chat. Heel wat influencers zijn niet alleen maar uit op financieel gewin en willen vooral erkenning krijgen. Als een belangrijke influencer afhaakt is de kans dat hij of zij ooit nog voor jou wil werken bijzonder klein. Hou dit dan ook steeds in je achterhoofd.

Tip 5: Meten is weten

De vijfde en laatste tip wanneer je er voor kiest om een influencer in te schakelen voor je webshop heeft betrekking tot de resultaten die worden behaald. Influencers moeten kunnen aantonen welke impact hun acties hebben gehad. Dit is een behoorlijke uitdaging, want het meten van dergelijke resultaten is niet altijd een sinecure. Blijkt uit de resultaten dat een bepaalde influencer niet voldoet? In dat geval is het uiteraard belangrijk om de samenwerking (op een vriendelijke manier) stop te zetten en op zoek te gaan naar een andere influencer om mee samen te werken.

10 Reacties

 1. Lodi

  goede tips, ik ben de influencer in dit verhaal. En ook ik kijk heel erg of mijn blog wel relevant is voor een product, want als mijn lezers het niet lezen hebben we er beide niks aan.

  Antwoord
 2. Alex

  Handig artikel! Goed om dit even in je achterhoofd te houden als je een influencer uitzoekt 🙂

  Antwoord
 3. Frederique

  mond-tot-mondreclame 2.0 als het ware. Nog steeds kijken veel opdrachtgevers meer naar het bereik dan naar de interactie terwijl dat laatste inderdaad erg belangrijk is.

  Antwoord
 4. Stefaan

  Ik ben de blogger/instagrammer die het voor plezier doet en gewoon leuke content wil brengen en erkenning krijgen is dan erg fijn! Zo heb ik al een leuke relatie opgebouwd met Orange Belgium en Sodastream! Fin!

  Antwoord
 5. Anja

  Ik denk dat de rol van de influencer steeds belangrijker gaat worden. Veel mensen ‘leven’ op social media en wil je deze mensen bereiken dan zul je gebruik moeten maken van influencers. Helaas zien veel bedrijven influencers nog steeds niet voor vol aan, terwijl je met bovenstaande cijfers hebt bewezen wat de impact kan zijn als een influencer ingeschakeld wordt.

  Antwoord
 6. Felice

  Ik ben in dit verhaal de influencer, hoewel ik mezelf niet zo noem. Leuk om de zaken eens andersom te bekijken

  Antwoord
 7. Jadis - The lemon kitchen

  Ja goed stuk handig om over na te denken!

  Antwoord
 8. Bianca Schrijft

  Hele goede en bruikbare tips voor webshops, maar ook voor de influencers zelf. Alles moet bijelkaar passen om tot een goed resultaat te komen. Een heel fijn artikel.

  Antwoord
 9. Tania

  handige tips voor als je op zoek bent naar een influencer.

  Antwoord
 10. Grassiella

  Hoewel de termen als startende blogger soms nog slechts een onbekend begrip zijn. Zijn het erg fijne en bruikbare tips.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klanten aantrekken

Wil je ook heel veel klanten aantrekken? En dat jouw product of dienst als warme broodjes over de toonbank gaat? Welke verkoper wil niet succesvol klanten aantrekken en verkopen realiseren. Om als succesvolle koper/zakenman te functioneren is het van belang dat je de...
Klanten aantrekken

Dit zijn de 10 duurste domeinnamen aller tijden

Piet Beertema was op 1 mei 1986 de allereerste persoon ooit die een .nl-domeinnaam registreerde. De Nederlander claimde de domeinnaam ‘CWI.nl’. In de zomer van 2020 werd de zes miljoenste .nl-domeinnaam vastgelegd. Je kan tegenwoordig dan ook vrijwel alles op het...
10 duurste domeinnamen

Joe Biden kiest voor WordPress

Het presidentiële overgangsteam van Biden-Harris heeft een nieuw Twitter-account en een website gelanceerd die wordt aangedreven door WordPress. BuildBackBetter.com wordt gehost door Automattic en is supersnel, dankzij Jetpack, Cloudflare CDN en veel andere...
Biden kiest voor WordPress

Hoe kun je beoordelingen van je klanten krijgen?

Voor een website of webshop is het van groot belang om positieve beoordelingen te ontvangen van klanten. Niet alleen tonen deze aan dat je huidige klanten tevreden zijn over de producten en/of diensten die je levert, maar vele positieve beoordelingen zullen er ook toe...

Google Mobile First Nieuws 2021

Google deelt mee dat maart 2021 de datum is voor de 'mobile first index'. Desktopsites worden verwijderd en m-dot-sites kunnen bugs ervaren. John Mueller van Google heeft nieuwe informatie verstrekt over de nieuwe Mobile First Index. Het grote nieuws is dat sites met...

In 4 stappen een succesvolle Black Friday strategie

Black Friday valt elk jaar op de vrijdag na Thanksgiving. Met de kennis dat Thanksgiving elk jaar op de vierde donderdag in november wordt gevierd, zijn de data waarop Zwarte Vrijdag wordt gevierd makkelijk te berekenen. Hieronder ziet u een overzicht van de data...

Eindelijk je klanten bereiken?

Zijn de bezoekersaantallen op jouw website lager dan je eigenlijk zou willen en heb je het gevoel dat je jouw potentiële klanten nog niet bereikt? Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jou in de toekomst wel weten te vinden....

WordPress thema of maatwerk?

Een website wordt vaak ook wel gezien als het digitale visitekaartje van een onderneming. Het is daarom belangrijk om potentiële klanten vanaf het eerste bezoek aan de website het gevoel te geven met een betrouwbare en professionele organisatie te maken te hebben....

e-book: in 6 stappen een betere WordPress website

Ontvang het Ebook gratis, schrijf je hier in:Vul jouw naam en e-mailadres in en krijg 6 tips om je WordPress website te verbeteren. Laadtijd website verbeteren Caching Snelle webhosting Afbeeldingen optimaliseren SSL certificaat ... verbeter je site ... in 6 stappenEr...

Voldoet jouw website aan de eisen van 2019?

Als beheerder van een website ben je er waarschijnlijk al wel achter gekomen dat het onderhouden van een website meer tijd in beslag kan nemen dan je zou willen. Om te blijven voldoen aan de verwachtingen van de steeds kritischer wordende bezoekers, moet webmasters...

Lucy Schweinsteiger

Head Of Sales

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Marine Johnson

General Manager

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Dave Hackerman

Financial Manager

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Lou Ling

Managing Director

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Send Us a Message

How My Success Started

Mary Neuschweinstein, CEO of EthicPower Ltd.

In publishing and graphic design, lorem ipsum is common placeholder text used to demonstrate the graphic elements of a document or visual presentation, such as web pages, typography, and graphical layout. It is a form of "greeking".

Even though using "lorem ipsum" often arouses curiosity due to its resemblance to classical Latin, it is not intended to have meaning. Where text is visible in a document, people tend to focus on the textual content rather than upon overall presentation, so publishers use lorem ipsum when displaying a typeface or design in order to direct the focus to presentation. "Lorem ipsum" also approximates a typical distribution of letters in English. 

In publishing and graphic design, lorem ipsum is common placeholder text used to demonstrate the graphic elements of a document or visual presentation, such as web pages, typography, and graphical layout. It is a form of "greeking".

Even though using "lorem ipsum" often arouses curiosity due to its resemblance to classical Latin, it is not intended to have meaning. Where text is visible in a document, people tend to focus on the textual content rather than upon overall presentation, so publishers use lorem ipsum when displaying a typeface or design in order to direct the focus to presentation. "Lorem ipsum" also approximates a typical distribution of letters in English.

+32 486 901 483

info@kmowebdiensten.be

Stel je vraag hier, wees zo uitgebreid mogelijk en we komen zo snel mogelijk met een antwoord.

Formulier:

[caldera_form id="CF5d7ba4c8203fb"]