26 mrt, 2018
Het kiezen van de juiste hosting oplossing

We overdrijven niet wanneer we stellen dat er tegenwoordig heel wat webhostingsbedrijven bestaan waarbij je terecht kan voor het hosten van een website of webshop. De verschillen tussen al deze partijen zijn aanzienlijk te noemen. Dit niet alleen voor wat de inhoud van de pakketten betreft, maar ook op vlak van kosten die worden aangerekend. Hoe kan je er nu echter zeker van zijn dat je kiest voor de juiste hosting oplossing en op welke manier kan je webhosting van invloed zijn op de SEO van je online business? Het wordt allemaal duidelijk door het raadplegen van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina!

Controleer de uptime statistieken van de webhosting

Vooraleer een pakket bij een bepaalde webhoster af te sluiten is het altijd van belang om de uptime statistieken van de webhosting te controleren. Op basis van deze statistieken is het namelijk mogelijk om je alvast een degelijk beeld te vormen van de betrouwbaarheid waar de provider in kwestie over beschikt. Het merendeel van de webhosters bieden hun klanten een zogenaamde uptime garantie aan van (minimaal) 99,99 procent. Wanneer dat niet het geval is kan je wellicht verwachten dat de webhosting niet voldoende stabiel is waardoor er op frequente basis sprake kan zijn van downtime. Is dat het geval? Dan kan je als eigenaar van de website of webshop worden geconfronteerd met enkele vervelende gevolgen, namelijk:

 • Mensen die de website of webshop willen bezoeken kunnen deze niet raadplegen waardoor ze op zoek gaan naar een andere bron van informatie of winkel om het gewenste product bij te kopen of dienst bij af te sluiten.
 • Wanneer er op het moment van de downtime een bezoek wordt gebracht aan het domein door een zoekrobot kan dit als gevolg hebben dat de posities van je website of webshop in de zoekresultaten worden aangetast.

 

Bovenstaande situaties zal je als vanzelfsprekend koste wat het kost willen voorkomen. Er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een echt kwalitatieve webhoster is dan ook een absolute must. Op termijn zal je hier altijd meer financieel voordeel mee behalen dan zomaar te kiezen voor de goedkoopste partij.

webhosting

Zo ziet een server er uit.

 

Wat met de snelheid van de webhosting?

Het is algemeen bekend dat Google gebruikservaring hoog in het vaandel draagt. Dit zorgt er voor dat er ook altijd rekening moet worden gehouden met de snelheid waarmee pagina’s weergegeven kunnen worden. Een te beperkte snelheid kan de rangschikking van je website of webshop in de zoekresultaten negatief beïnvloeden en dat is uiteraard niet de bedoeling. Kiezen voor snelle hosting zorgt er bovendien ook voor dat eventuele aanpassingen en uitbreidingen zo efficiënt mogelijk kunnen worden voltrokken en verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van je online business. Voldoende redenen dus om altijd goed de snelheid van de webhosting te controleren vooraleer een pakket af te sluiten.

 

Gebruikmaken van een uniek IP-adres

Het is algemeen bekend dat er op de ‘shared webhosting servers’ van webhostingsbedrijven heel veel uiteenlopende websites kunnen worden geplaatst. Verschillende van deze websites zullen een goede reputatie hebben, maar het risico bestaat ook dat er enkele duistere, malafide exemplaren op zijn terug te vinden. Wat veel mensen niet weten is dat websites of webshops die over een slechte reputatie beschikken of bijvoorbeeld ergens op een zwarte lijst staan ook de ranking van andere websites op dezelfde machine kunnen beïnvloeden. Gelukkig bestaat er een eenvoudige mogelijkheid om dit te voorkomen. Controleer bijvoorbeeld altijd of je webhostingsprovider de mogelijkheid aanbiedt om gebruik te maken van een zogenaamd dedicated IP-adres. Dit is een specifiek IP-adres welke uitsluitend aan jouw website(s) wordt gekoppeld. Zo ben je er zeker van dat je geen rekening meer dient te houden met externe invloeden die de ranking van je online business naar omlaag kunnen halen.

 

Specifieke webhosting voor specifieke CMS-systemen

Heb je de keuze gemaakt voor een specifiek CMS-systeem en wil je daarvoor gebruikmaken van de meest optimale webhosting? In dat geval kan je op zoek gaan naar een provider welke diens webhostingomgeving specifiek heeft aangepast aan de eisen van het systeem in kwestie. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat gespecialiseerde WordPress webhosters op de markt terug te vinden. Zij bieden webhosting aan welke specifiek is afgestemd op het gebruik van dit CMS. Hetzelfde geldt ook voor andere populaire opensource systemen zoals met name Joomla en Magento. Wil je er dus absoluut zeker van zijn dat je beschikt over de meest optimale webhosting voor het door jou gekozen CMS? Dan is kiezen voor specifieke WordPress, Joomla, Magento,… webhosting altijd het overwegen waard!

 

Wat met de locatie van de server(s)?

Een laatste vraag die veel mensen zich stellen die van plan zijn om een webhostingspakket af te sluiten heeft betrekking tot de locatie van de server. Beïnvloedt deze nu wel of niet de ranking van het domein? Ja en neen. Het is namelijk niet zozeer de plaats van de server, maar wel de geografische gegevens die aan het IP-adres zijn verbonden die bepalen aan welke regio in de wereld Google de voorkeur geeft op vlak van indexatie. Is er sprake van een Nederlandse website of webshop? Laat ze dan hosten in Nederland of in ieder geval met een Nederlands IP-adres. Richt je, je met jouw online business op de Belgische markt? In dat geval is webhosting in België of met een Belgisch IP-adres weer aangewezen. Ook dit is dus zeker en vast iets waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de voor jou meest geschikte webhoster.

14 Reacties

 1. Lynn

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteed zeg!
  Ik steek er veel van op 🙂
  Dankjewel!

  Xx

  Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Ik zit bij Keurigonline en dat bevalt gelukkig wel goed. Ik heb daar toen niet zo heel veel research voor gedaan van te voren. Had ik eigenlijk wel moeten doen!

  Antwoord
  • Daisy de Vos Burchart

   Ik ook bij KeurigOnline! Bevalt inderdaad top! Ik wel en kwam geen gekke dingen tegen gelukkig! Zit vlakbij hier ( groningen waar ik sowieso elke dag kom voor mijn studie) dus kan er altijd heen als het nodig is )

   Antwoord
 3. Grassiella

  Wat ben ik blij dat ik dit gedeelte uit handen hebben gegeven! Mede door de aanzienlijkw grote verschillen ! Een ingewikkeld vakgebied. Wel super fijne tips! Bedankt

  Antwoord
 4. Daisy de Vos Burchart

  Zit zelf ook bij KeurigOnline net als Nicole.
  Zelf wel research gedaan en het bevalt me goed!

  Wat fijn dat je dit artikel geschreven hebt. Zullen veel mensen een hoop aan hebben denk ik 🙂

  Antwoord
 5. Leonie Linotte

  Ik heb hier dus helemaal geen onderzoek naar gedaan. Ik ga eens kijken hoe het er met mijn hosting aan toe gaat. Dank je wel voor de tips!

  Antwoord
 6. The lemon kitchen

  Ik zit bij your hosting! Maar ben wel tevreden ook over de service!

  Antwoord
 7. Janet | thatonetime

  Ik zit bij siteground en dat gaat tot dusver prima. Ik heb er te weinig verstand van om het fijne ervan te weten, maar tot nu toe klaag ik niet 🙂

  Antwoord
 8. Bianca Schrijft

  Zelf zit ik bij one.com. Ik ben zeer tevreden over de hostingservices die ze leveren. Op de achtergrond zijn ze altijd volop bezig de server snel te houden of snelheid te verhogen, back-up optie voor een klein bedrag, 24/7 chat mogelijkheid bij problemen en een reactietijd van minder dan 5 minuten. Ze zijn ook nog eens niet zo duur. Mocht je zelf geen template hebben, dan heb je een kleine selectie waar je uit kunt kiezen.

  Antwoord
 9. Susan | Since1994

  Toen ik voor hosting ging kijken heb ik eigenlijk gewoon wat anderen gevraagd welke zij gebruiken en of ze hier tevreden mee zijn. Gelukkig heb ik juist gekozen, ik ben zelf ook erg tevreden met mijn hosting 🙂

  Antwoord
 10. Esther Roos

  Ik host bij Sohosted. Ik ben altijd zeer tevreden geweest. Mijn belangrijkste criterium is altijd service. Hoe snel is mijn site weer in de lucht na problemen. Eerder was dit bij Sohosted prima geregeld. Blijkbaar hebben ze nu gekozen om dit niet meer te doen en moet je alles zelf oplossen. Ik moet er wel bij vermelden dat ze hun FAQ pagina’s sterk verbeterd hebben waardoor je problemen makkelijker zelf oplost.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klanten aantrekken

Wil je ook heel veel klanten aantrekken? En dat jouw product of dienst als warme broodjes over de toonbank gaat? Welke verkoper wil niet succesvol klanten aantrekken en verkopen realiseren. Om als succesvolle koper/zakenman te functioneren is het van belang dat je de...
Klanten aantrekken

Dit zijn de 10 duurste domeinnamen aller tijden

Piet Beertema was op 1 mei 1986 de allereerste persoon ooit die een .nl-domeinnaam registreerde. De Nederlander claimde de domeinnaam ‘CWI.nl’. In de zomer van 2020 werd de zes miljoenste .nl-domeinnaam vastgelegd. Je kan tegenwoordig dan ook vrijwel alles op het...
10 duurste domeinnamen

Joe Biden kiest voor WordPress

Het presidentiële overgangsteam van Biden-Harris heeft een nieuw Twitter-account en een website gelanceerd die wordt aangedreven door WordPress. BuildBackBetter.com wordt gehost door Automattic en is supersnel, dankzij Jetpack, Cloudflare CDN en veel andere...
Biden kiest voor WordPress

Hoe kun je beoordelingen van je klanten krijgen?

Voor een website of webshop is het van groot belang om positieve beoordelingen te ontvangen van klanten. Niet alleen tonen deze aan dat je huidige klanten tevreden zijn over de producten en/of diensten die je levert, maar vele positieve beoordelingen zullen er ook toe...

Google Mobile First Nieuws 2021

Google deelt mee dat maart 2021 de datum is voor de 'mobile first index'. Desktopsites worden verwijderd en m-dot-sites kunnen bugs ervaren. John Mueller van Google heeft nieuwe informatie verstrekt over de nieuwe Mobile First Index. Het grote nieuws is dat sites met...

In 4 stappen een succesvolle Black Friday strategie

Black Friday valt elk jaar op de vrijdag na Thanksgiving. Met de kennis dat Thanksgiving elk jaar op de vierde donderdag in november wordt gevierd, zijn de data waarop Zwarte Vrijdag wordt gevierd makkelijk te berekenen. Hieronder ziet u een overzicht van de data...

Eindelijk je klanten bereiken?

Zijn de bezoekersaantallen op jouw website lager dan je eigenlijk zou willen en heb je het gevoel dat je jouw potentiële klanten nog niet bereikt? Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jou in de toekomst wel weten te vinden....

WordPress thema of maatwerk?

Een website wordt vaak ook wel gezien als het digitale visitekaartje van een onderneming. Het is daarom belangrijk om potentiële klanten vanaf het eerste bezoek aan de website het gevoel te geven met een betrouwbare en professionele organisatie te maken te hebben....

e-book: in 6 stappen een betere WordPress website

Ontvang het Ebook gratis, schrijf je hier in:Vul jouw naam en e-mailadres in en krijg 6 tips om je WordPress website te verbeteren. Laadtijd website verbeteren Caching Snelle webhosting Afbeeldingen optimaliseren SSL certificaat ... verbeter je site ... in 6 stappenEr...

Voldoet jouw website aan de eisen van 2019?

Als beheerder van een website ben je er waarschijnlijk al wel achter gekomen dat het onderhouden van een website meer tijd in beslag kan nemen dan je zou willen. Om te blijven voldoen aan de verwachtingen van de steeds kritischer wordende bezoekers, moet webmasters...

Lucy Schweinsteiger

Head Of Sales

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Marine Johnson

General Manager

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Dave Hackerman

Financial Manager

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Lou Ling

Managing Director

Fusce eu felis dolor. Duis efficitur eget enim at sagittis. Sed non fermentum tortor, nec vestibulum est. Morbi interdum orci ut diam vestibulum sodales. Praesent in volutpat odio, molestie lacinia tortor. Ut pulvinar mattis lacus vitae vehicula. Donec condimentum tellus ut magna tempor sodales. Nam felis lectus, vehicula id dictum eget, pretium eu mi. Nam vel nibh vel turpis lobortis vulputate at at eros. In consectetur odio quis felis malesuada interdum. Praesent in.

Send Us a Message

How My Success Started

Mary Neuschweinstein, CEO of EthicPower Ltd.

In publishing and graphic design, lorem ipsum is common placeholder text used to demonstrate the graphic elements of a document or visual presentation, such as web pages, typography, and graphical layout. It is a form of "greeking".

Even though using "lorem ipsum" often arouses curiosity due to its resemblance to classical Latin, it is not intended to have meaning. Where text is visible in a document, people tend to focus on the textual content rather than upon overall presentation, so publishers use lorem ipsum when displaying a typeface or design in order to direct the focus to presentation. "Lorem ipsum" also approximates a typical distribution of letters in English. 

In publishing and graphic design, lorem ipsum is common placeholder text used to demonstrate the graphic elements of a document or visual presentation, such as web pages, typography, and graphical layout. It is a form of "greeking".

Even though using "lorem ipsum" often arouses curiosity due to its resemblance to classical Latin, it is not intended to have meaning. Where text is visible in a document, people tend to focus on the textual content rather than upon overall presentation, so publishers use lorem ipsum when displaying a typeface or design in order to direct the focus to presentation. "Lorem ipsum" also approximates a typical distribution of letters in English.

+32 486 901 483

info@kmowebdiensten.be

Stel je vraag hier, wees zo uitgebreid mogelijk en we komen zo snel mogelijk met een antwoord.

Formulier:

[caldera_form id="CF5d7ba4c8203fb"]