WordPress Onderhoud

We helpen je graag verder met het up-to-date houden van je website of webshop!

01. Update

WordPress krijgt vaak nieuwe updates. Dit om de werking te blijven garanderen. 

02. Back-Up

Als er dan toch iets verkeerd loopt, dan heb je maar beter een back-up achter de hand!

03. Plugins

Enkele plugins maken het gebruik van je website nog beter. Maar ook die moeten up-to-date blijven.

04. PHP en MySql

De website en webhosting moeten voor mekaar gemaakt zijn.

kostprijs WordPress Onderhoud

Informeer naar de kosten

Schakel ons in als je met één van bovenstaande zaken geen weg weet

Websites zijn meer geworden dan een statisch iets waar je niet meer naar omkijkt. Het is de motor van je online zaak en dan is de juiste ondersteuning nodig.

Steeds op de hoogte

Met een professionele webmaster ben je zeker dat je website of webshop steeds online staat in de beste omstandigheden. We houden je op de hoogte van vernieuwingen binnen WordPress en de plugins die je gebruikt.

Volledig ontzorgd

Het is lastig om zelf als leek op zoek te gaan naar de juiste oplossing. Het internet geeft wel informatie, maar wat is de juiste? Wij zijn pro’s in WordPress, dus laat je online zaak draaien door ons aan boord te nemen.

Laat niets aan het toeval over. Met de WordPress onderhoud dienst heb je zonder zorgen een goed draaiende website!

Is jouw WordPress website up to date?

Maakt jouw website ook gebruik van het Content Management Systeem (CMS) WordPress? Dan heb je waarschijnlijk al wel eens gelezen dat het belangrijk is om jouw WordPress website te voorzien van de laatste updates. In dit artikel besteden we aandacht aan de gevaren van het niet updaten van WordPress. Daarnaast geven we jou een aantal handige tips waarmee je kunt bepalen of jouw WordPress website wel of niet up-to-date is.

 

Wat zijn de gevaren van het niet updaten van WordPress?

Steeds meer websites maken gebruik van de software van WordPress. Doordat WordPress als enorm gebruikersvriendelijk wordt ervaren, kan vrijwel elke webmaster zonder al te veel technische kennis het softwarepakket van WordPress zelf op hun website installeren.  Veel webmasters vergeten echter dat het regelmatig updaten van de software enorm belangrijk is. Om de gevaren van het niet updaten van WordPress te kunnen begrijpen, is het van belang om eerst te begrijpen uit welke onderdelen een WordPress website bestaat.

Naast de algemene software van WordPress (vergelijkbaar met een besturingssysteem van een computer), bestaat de installatie van WordPress ook uit een ‘thema’ (de layout) en zogenoemde ‘plugins’ (specifieke functionaliteiten binnen de website die door de beheerder kunnen worden geïnstalleerd). Het thema en de plugins worden ontwikkeld voor een specifieke versie van het besturingssysteem (de WordPress installatie). WordPress brengt regelmatig een update uit van het besturingssysteem. Deze updates zorgen ervoor dat nieuwe functionaliteiten aan het systeem worden toegevoegd en dat beveiligingslekken worden gedicht. Ontwikkelaars van de thema’s en de plugins brengen ook regelmatig updates uit, om ervoor dat deze blijven functioneren met de laatste versie van de WordPress installatie.

Op het moment dat de installatie van WordPress wordt voorzien van een update waar de plugins van of het thema nog niet voor geschikt is gemaakt, dan kan het voorkomen dat grote delen van de website niet meer functioneren. Natuurlijk werkt dit ook andersom. Op het moment dat je ervoor kiest om plugins of een thema te installeren voor een nieuwere versie dan de versie van jouw WordPress installatie, dan zal dit ook voor de nodige foutmeldingen zorgen. Om problemen te voorkomen, kiezen veel webmasters ervoor om de WordPress installatie, het thema en de plugins helemaal niet te updaten. Het grote gevaar hiervan is dan beveiligingslekken die normaal door een update worden gedicht, in de website blijven zitten. Hierdoor kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot jouw website.

Checklist: Is mijn website up-to-date?

Het is voor elke webmaster relatief makkelijk om te controleren of de WordPress website up-to-date is, op het moment dat er toegang is tot het controlepaneel van WordPress. Doorloop de volgende drie stappen om te controleren of alle onderdelen van jouw WordPress website voorzien zijn van de laatste versie:

  • Klik in het controlepaneel links bovenaan op ‘updates’. Staat er op deze pagina dat er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is? Dan is jouw website momenteel nog niet voorzien van de laatste versie van WordPress. Bovenaan zal er een melding worden getoond dat het belangrijk is om eerst een back-up te maken van de database en de bestanden. Volg hiervoor de handleiding die geboden wordt door WordPress. Na het voltooien van de back-up kun je op ‘Nu bijwerken’ klikken op de ‘updates’ pagina.
  • Staat er op de ‘updates’ pagina onder het tussenkopje ‘plugins’ dat er nieuwere versies beschikbaar zijn voor jouw plugins? Selecteer in dat geval alle plugins en klik op ‘plugins bijwerken’.
  • Staat er op de ‘updates’ pagina onder het tussenkopje ‘thema’s’ dat er nieuwere versies beschikbaar zijn van jouw thema? Selecteer in dat geval het thema en klik op ‘thema’s bijwerken’.

 

Heb je hulp nodig bij het updaten van WordPress?

Het updaten van WordPress kan als erg technisch worden ervaren. Daarnaast is het van belang om een WordPress update in één keer goed uit te voeren, aangezien de website anders offline kan raken. Wil je de zorgen van het up-to-date houden van jouw WordPress website uit handen geven? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Vaak gestelde vragen

Waarom is een WordPress update nodig?

WordPress is een systeem waarbij geregeld updates worden vrijgegeven. Op die manier worden veiligheidslekken gedicht en ben je zeker van een beveiligde website. Een verouderde niet-geüpdatete website kan ertoe leiden dat je website niet meer goed draait.

Waarom is een Backup nodig?

Bij problemen is het handig om een oudere versie van je website opnieuw te kunnen hergebruiken. Op die manier kan je gewoon verder werken.

Zit ik aan een abonnement vast?

Neen, je hebt zelf de keuze of je de dienst verlengt of niet.

Wat is er nodig om alles vlot te laten verlopen?

Er is uiteraard een login nodig voor de admin sectie van WordPress. We spreken een tijdstip af wanneer alles zal uitgevoerd worden. Voor een thema update is er natuurlijk een geldige licentie nodig.

Webdesign

Een nieuw verhaal begint steeds met een goed gesprek.

Contact

ddp-et-icon|et-icon-pin|

Aalst, België

Nieuwsbrief

Ontvang tips en nieuws via e-mail.