WEBHOSTING

Geen website of webwinkel zonder webhosting!

.be domeinnaam

Je kan uiteraard ook een .BE domeinnaam aankopen. Dit komt op € 15,00 per jaar.

Informeer voor prijzen van andere extensies (.nl, .com, .eu,..)

Vaak gestelde vragen

Kan ik direct online webhosting bestellen?

Neen, dat bieden we momenteel niet aan. Als je een website wil laten maken dan kan je optioneel ook een webhostingspakket en domeinnaam aankopen. Wij maken dit voor jou manueel in orde. Van zodra het pakket aangemaakt is krijg je een login om zelf te kunnen beheren. Een domeinnaam registreren we steeds op jouw naam, jij bent de eigenaar dus.

Moet ik zelf alles vernieuwen?

Van zodra je hostingpakket of domeinnaam aangemaakt is, dan lopen deze diensten voor 1 jaar. Ze worden stilzwijgend vernieuwd voor opnieuw een periode van 1 jaar. Wens je een dienst te annuleren? Dan moet je 40 dagen voor de vervaldag ons hiervan via e-mail op de hoogte stellen. Doe je dat niet, dan vernieuwen we de diensten opnieuw en betaal je hiervoor de kosten.

Cpanel

Je kan het webhostingspakket beheren met Cpanel. Hiermee kan je een FTP toegang maken, email-adressen aanmaken, statistieken bekijken, back-ups beheren en nog zo veel meer.

99 % uptime met support

We garanderen dat je website 99% ‘up’ is. Dat wil zeggen dat al je bezoekers jouw website steeds kunnen bezoeken.

Heb je vragen over de werking van het Webhostingspakket? Dan kan je ons steeds contacteren via e-mail.

Welke webhosting kies je voor een WordPress website?

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van een WordPress website voor jouw bedrijf is het altijd belangrijk om in eerste instantie op zoek te gaan naar een kwalitatieve webhosting. In principe is het zo dat WordPress op het merendeel van de webhostingspakketten perfect kan draaien, maar er zijn ook bedrijven die specifieke WordPress hosting aanbieden. Dit type van hosting is geoptimaliseerd voor het draaien van WordPress waardoor je per definitie altijd bent verzekerd van de best mogelijke prestaties voor je website.

 De vereisten van WordPress hosting

Ondanks het feit dat er dus eigenlijk geen specifieke WordPress hosting is vereist voor het draaien van je WordPress website kan dit wel interessant zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat je er dan honderd procent zeker van kan zijn dat je geen problemen zal ondervinden met het installeren en onderhouden van het WordPress content management systeem. In principe dient WordPress hosting altijd (minimaal) aan de volgende eisen te voldoen:

  • Een actuele MySQL versie voor het aanmaken van de database;
  • Een actuele PHP versie welke de code van WordPress ondersteunt;
  • Een Apache mod_rewrite module;

 

Deze laatste module is in principe geen vereiste, maar het is zeker wel interessant om deze voor handen te hebben. Indien je graag meer dan één website op één enkele installatie wil hebben is de aanwezigheid van deze module overigens wel degelijk een vereiste.

Rekening houden met de uptime van je webhosting

Indien je rekening houdt met de hierboven aangegeven eisen zal je kunnen vaststellen dat je WordPress hosting in de basis perfect geschikt is voor het draaien van jouw website. Er is echter meer. Het is in het bijzonder voor professionele gebruikers altijd van belang dat ze goed kijken naar de zogenaamde uptime statistieken van de webhoster waar ze een beroep op willen doen. Veel mensen letten hier niet op en worden geconfronteerd met een onstabiele webhosting die hen heel wat klanten en dus ook omzet kan kosten. In principe is een minimale uptimegarantie van 99,99 procent dan ook vereist.

De snelheid van je WordPress hosting, een extra aandachtspunt

De hosting waar je voor je WordPress website gebruik van gaat maken oefent op verschillende manieren een al dan niet directe invloed uit op je indexering in de zoekresultaten. Zoals eerder reeds aangegeven geldt dit niet in het minst voor de uptime, maar wat bovendien ook te denken van de snelheid van de hosting? Menig aantal webhosters kiezen er voor om zoveel mogelijk websites op één en dezelfde server te laten draaien. In de basis is hier misschien niet zoveel mis mee, maar het zorgt er wel voor dat de snelheid op piekmomenten behoorlijk kan tegenvallen. Omdat onder meer Google bij het indexeren van haar zoekresultaten rekening houdt met de laadsnelheid van je website is kiezen voor snelle WordPress hosting altijd een goed idee.

Eventuele automatische updates aan je WordPress platform

Gebruikmaken van gespecialiseerde WordPress hosting brengt finaal nog een zeer belangrijk extra voordeel met zich mee. Het staat namelijk als een paal boven water dat het tijdig updaten van je WordPress website heel wat narigheid kan voorkomen. Veel professionelen zien dit echter wel eens over het hoofd waardoor ze worden blootgesteld aan allerhande bedreigingen. Wil jij er zeker van zijn dat geen enkele belangrijke update over het hoofd wordt gezien? Kies dan voor WordPress hosting die deze updates automatisch voor je doorvoert en mogelijke beveiligingslekken preventief bestrijdt.

 

Webdesign

Een nieuw verhaal begint steeds met een goed gesprek.

Contact

Aalst, België

Nieuwsbrief

Ontvang tips en nieuws via e-mail.