LOGO LATEN MAKEN

Een professioneel logo voor je website en drukwerk

Een logo is het eerste contact met je klanten.

Dit moet dus goed overkomen. Heb je geen logo of een verouderd logo?
Dan is het een goede moment om dit aan te pakken.

Laat een professioneel logo maken, op maat van jouw onderneming.

Enkele voorbeelden:

Wij maken een logo voor je website, maar ook voor drukwerk.

Dus in hoge resolutie, klaar voor gebruik!

Logo laten ontwerpen

Een logo is het gezicht van jouw business. Je wordt er door herkend en voor potentiële klanten is jouw logo vaak het eerste contact. Je logo staat voor herkenbaarheid. Als het goed is tot in lengte van jaren. Een investering in een professioneel logo zal zich dan ook zeker terugverdienen. Een professional kan je helpen een herkenbaar logo te ontwikkelen dat de uitstraling heeft waar jij en jouw bedrijf voor staan. Wij zijn je daar graag bij van dienst.

Logo Ontwerpen

Wanneer wij voor jou een logo mogen ontwerpen, willen wij eerst van alles van je weten over je business, jouw doelgroep en jouw doelen. In een gesprek dat wij met je hebben proberen wij een zo volledig mogelijk beeld van je bedrijf te krijgen. Op basis daarvan kunnen wij een logo ontwerpen dat zal aansluiten bij je doelgroep, maar ook bij je huisstijl.

Een logo dient functioneel en effectief te zijn. Dit komt de herkenbaarheid ten goede. Over het algemeen betekent dit eenvoud. Want door eenvoud wordt de herkenbaarheid vergroot. Denk maar eens aan de bekende merken. De meesten hebben een eenvoudig en bovenal zeer herkenbaar logo.

Enkele bekende merken zijn:Logo Nike

  • Shell
  • het Wereld Natuur Fonds
  • Mercedes
  • Nike
  • Disney
  • Apple

Alleen al bij het horen van de naam komt hun logo waarschijnlijk al bij je voor ogen.

Wanneer je goed naar deze effectieve logo’s kijkt, zie je een onderscheid in twee soorten logo’s. De zogenoemde Woordlogo’s en Beeldlogo’s. Bij de Woordlogo’s ligt de focus volledig op de naam. Bij de Beeldlogo’s is juist het beeld bepalend voor het neerzetten van het merk.

Wanneer wij voor je een logo ontwerpen, zullen wij je adviseren over de keuze voor een Woordlogo of Beeldlogo. We zien op dit moment een duidelijke trend richting Woordlogo’s. In deze digitale tijd vormen mensen heel snel een beeld en dat gaat sneller in woord. Dat neemt echter niet weg dat een Beeldlogo juist op de langere termijn vaak sterker is.

Uitgangspunten Logo Ontwerp

Een effectief en functioneel logo sluit aan bij de beleving van jouw doelgroep. Een goed logo voldoet aan meer eisen. Want hoe wil je je logo in gaan zetten? En hoe lang wil je gebruik maken van het logo? Vragen waarop je nu waarschijnlijk nog maar deels antwoord kunt geven.

Een logo dient daarom tijdloos te zijn. En een logo dient op heel verschillende manieren ingezet te kunnen worden. Een goed logo is als favicon nog steeds herkenbaar op jouw site bijvoorbeeld. Maar komt ook op een groot billboard goed tot uiting. En een goed logo is zelfs zonder kleur nog direct herkenbaar. Bijvoorbeeld in een zwart-wit advertentie in de krant.

Kleur is echter wel sterk bepalend voor jouw logo. Het geeft de uitstraling van jouw bedrijf weer. Kleuren zijn erg bepalend voor je doelgroep. Een iets conservatievere doelgroep spreek je minder goed aan met trendy kleuren, dan de hipster.

Zonnige kleuren staan voor positiviteit. Licht groen of fel roze staan voor verfrissend. Blauw en rood zijn tijdlozer en passen meer bij een klassiek bedrijf of product. Kleuren zorgen voor onderscheidenheid.

Een logo laat zien wie je bent of wat je levert!

Met een bedrijfslogo laat je zien waar jouw bedrijf voor staat. Afhankelijk van jouw business zijn er duidelijke beelden die een logo direct kunnen laten weergeven waar je voor staat. Een hamer in het logo van een klusbedrijf bijvoorbeeld of een auto in het bedrijfslogo van een garage.

Het juiste beeld, lettertype en kleurgebruik maken jouw bedrijfslogo direct herkenbaar en zorgen ervoor dat het in de gedachten van jouw doelgroep blijft hangen.

Overigens geldt dit niet alleen voor jouw bedrijfslogo, maar ook voor jouw productlogo. Een effectief productlogo versterkt de positie van jouw producten. Hoe mooi is het wanneer jouw doelgroep jouw product als standaard gaat zien en graag met jouw productlogo gezien wil worden. Bij kleding is dit een bekend fenomeen.

Logo vernieuwen

Heb je al een logo, maar is deze niet tijdloos gebleken en aan verfrissing toe? Wij helpen je graag bij het updaten van jouw logo. Wellicht is het ook het juiste moment om met een nieuw nog sterker logo te komen. Wij adviseren je hier graag over.

Huisstijl ontwerpen

Een logo dient aan te sluiten bij jouw huisstijl. Heb je al een huisstijl dan houden wij daar natuurlijk rekening mee bij het ontwerp van jouw logo. Het ontwerp van jouw bedrijfslogo kan echter ook een goed moment zijn om een nieuwe frisse huisstijl bij te ontwikkelen, waarmee je weer jaren vooruit kunt.

De uitstraling van een logo wordt versterkt door een goede en passende huisstijl. Een niet passende huisstijl doet afbraak aan jouw logo en vooral afbraak aan jouw bedrijfsuitstraling.

Een logo op jouw visitekaartje en briefpapier vormt samen met jouw huisstijl een geheel. De plek en grootte van het logo kunnen daarbij heel bepalend zijn voor jouw uitstraling.

Het lettertype dat je gebruikt in al jouw uitingen dient te passen bij jouw logo. Op het eerste gezicht lijkt dit niet belangrijk. Echter zijn het de onbewuste processen die hierop van invloed zijn en jouw doelgroep laten voelen of het een geheel is of juist niet.

Een logo ontwerpen in combinatie met jouw huisstijl raden wij dan ook zeker aan. Door het te combineren, kunnen wij je daar een aantrekkelijk aanbod voor doen.

Logo Ontwerpen is Maatwerk

Wanneer wij een logo voor je mogen maken, leveren wij maatwerk waarin jij jouw bedrijf en bedrijfsuitstraling herkent en jouw doelgroep het direct associeert met hetgeen jij en je bedrijf voor staan.

Je ontvangt van ons een functioneel en effectief logo dat breed inzetbaar is. Of het nu gaat om een banner op het internet, gebruik in product flyers, of op het voetbalshirt van de sportclub die je sponsort.

Ga voor professionaliteit en besteed nu de nodige aandacht aan jouw logo en huisstijl en pluk daar tot in lengte van jaren de vruchten van. Wij helpen je daar graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op en laat weten wat jouw wensen zijn. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvende en interessante prijsopgave.

Webdesign

Een nieuw verhaal begint steeds met een goed gesprek.

Contact

ddp-et-icon|et-icon-pin|

Aalst, België

Nieuwsbrief

Ontvang tips en nieuws via e-mail.