Een website bevat veel factoren die tot een mooi geheel moeten leiden. Vaak hoor je niets over het lettertype, terwijl dit toch een belangrijk onderdeel is. Titels en teksten moeten goed leesbaar zijn en mogen geen storende elementen bevatten. In dit artikel geven we je 12  top combinaties, die je kan gebruiken op elke website.

Teksten moeten je diensten of producten verkopen. Naast afbeeldingen moet een bezoeker een duidelijke tekst te zien krijgen. De tijden van Comic Sans zijn al even voorbij, en gelukkig maar. Tegenwoordig kan je tal van gratis lettertypes (of fonts) vinden die je kan inzetten bij het maken van een website. Een groot deel zijn gratis, maar je hebt ook betalende lettertypes. Als dit nuttig kan zijn voor je website, dan kan je een lettertype aankopen. Zo heb je wat meer originaliteit op je website en dat zal zeker opvallen!

Van toen tot nu

Jaren terug moest een bezoeker van je website het lettertype op zijn computer hebben staan, om dat lettertype te kunnen zien tijdens het browsen. Dit heeft ervoor gezorgd dat enkele lettertypes als standaard werden gebruikt. Dit waren de zogenaamde web safe fonts. De meest gekende zijn Arial, Helvetica en Verdana. Maar met 16 lettertypes in totaal was het aanbod te beperkt.

Door de jaren is het internet ook geëvolueerd en nu kan je gebruik maken van webfonts. Je kan er heel wat vinden op websites. Ook Google heeft een groot aanbod, die gratis te gebruiken zijn en er nog goed uitzien ook. Op moment van het verschijnen van dit artikel zijn er 819 Google fonts verkrijgbaar.

Veel WordPress thema’s beschikken vaak ook over een functie waarbij je een aantal van die fonts kan inladen en gebruiken. Zonder enige moeite kan je je website omtoveren tot een mooie gestructureerde website met mooie lettertypes.

12 Mooie combinaties

Zie hier enkele lettertype combinates:

Lettertype combinatie

 

Op de hoogte blijven van relevant webdesign nieuws?

Je bent succesvol ingeschreven